Image
Naša AGRISPRINT kosačica ima veći kvalitet od drugih zbog svojih visokih performansi i pouzdanosti. Naša mašina jeproizvedena od strane ,,CELMAK”-a, sa iskustvom od 1973. god., služiće Vas mnogo godina u košenju sa svojom konstrukcijom koja ne zahteva servis posle prodaje.
Snaga sa traktora na kosaĉicu se prenosi preko P.T.O. vratila (540 obr/min). Seĉiva na dva bubnja se kreću u suprotnim smerovima jedan od drugog, stvarajući centrifugalnu silu, zatim dolazi do sečenja trave, deteline, itd.. Kosačica je konstruisana za svaku vrstu farmi, i dizajnirana za traktore male i srednje konjske snage i razvijena od strane tehnologije koja se koristi pri izradi top modela. Za lakši transport, mašina ima ručicu za vertikalno dizanje ili po zahtevu kupca može da se ugradi sistem za hidrauliĉko podizanje. Brzina okretanja noževa je 60-80 m/s, i sa ovim brzina mogućnost povrede je veoma velika.
Zbog rada sečiva pri ovako velikim brzinama ukupni radni kapacitet kosačice je izuzetno dobar. Jedna od osnovnih karakteristika mašina je da i pri radu sa traktorima sa najmanjim brojem konjskih snaga, mašina radi savršeno i seče mokre i bočno oborene trave i deteline bez problema. Kroz razmak između gornjeg dela bubnja i donjeg dela bubnja sečiva se kreću u slobodnim oscilacijama. Ovako konstruisana ima veoma dobru zaštitu od mogućih oštećenja. Preko sistema sa federima kosačica može da radi i na nepristupačnim mestima i ovaj sistem takođe može da spreči moguća oštećenja na mašini.

Karakteristike

Rotaciona kosačica 1,65

Ukupna dužina:950 mm
Ukupna širina:2850 mm
Ukupna visina:1000 mm
Težina:350 kg
Radni zahvat:1350-1650 mm
Radni kapacitet:1,5 ha/h
Broj bubnjeva: 2 kom
Broj noževa: 8 (1,35) – 6 (1,65) kom
Potrebna snaga traktora:40 KS
P.T.O.:540 obr/min
Radna brzina: 8-10 km/h
Ukupna dužina noža: 106 mm
Ukupna širina noža: 46,5 mm
Debljina noža: 3 mm